CEAUNE,DISCURI,OALE & TREPIEDE / Accesorii (15)
Presa fonta pentru prajit saratele trebuie să fie arsă în prealabil înainte de prima utilizare. Presa trebuie încălzită la temperatura potrivită, apoi unsă cu puțin ulei pe ambele părți ale plăcii. Aceasta ar trebui repetată la fiecare 50-60 de saratele coapte.
Se face un test (pentru a vedea dacă placa este suficient de fierbinte sau rece și dacă consistența aluatului este potrivită). Se pune o lingură de aluat în mijlocul plăcii inferioare și se închide cu placa superioară; aluatul se coace pe ambele părți timp de câteva secunde.
Material: Fontă
Lungimea produsului: 57 cm
Diametrul orificiului: 15x15 cm
Rețetă de "Molnárkalács" (ostioară dulce)
Ingrediente:
- 40 de grame de făină
- 2 ouă
- 4 linguri de zahăr (puteți adăuga mai mult, în funcție de preferința pentru dulce)
- Un praf de sare
- 4 linguri de ulei
- Suficient lapte pentru a obține un aluat mai gros decât cel de clătite, care poate fi turnat cu lingura
Instrucțiuni:
- Încălziți presa. Puneți aproximativ o lingură de aluat în mijlocul plăcii pentru copt și apăsați-o. Coaceți până când face un sunet "pipăitor". Apoi, întoarceți presa și coaceți și cealaltă parte. Nu este nevoie să coaceți prea mult, se face rapid.
Poftă bună!